Koliko poznajte srpske igrače u NBA ligi?

Koliko srpskih igrača trenutno nastupa u NBA ligi?
četvorica
šestorica
osmorica
desetorica
U reprezentaciji Srbije koja je postala svetski vicešampion u Manili igrali su dvojica igrača koji su draftovani, ali nikad nisu nastupili u NBA. Jedan od njih je centar Nikola Milutinov. Koji je drugi?
Boriša Simanić
Ognjen Dobrić
Vanja Marinković
Dušan Ristić
Predrag Danilović je u decembru 1996. godine imao sjajno šutersko veče u „Medison skver gardenu“, a začinio ga je obostranim provokacijama sa poznatim rediteljem Spajkom Lijem. Koliko je trojki Danilović ubacio za Majami, a da pritom nije nijednom promašio?
6
7
8
9
Predrag Stojaković je proveo tačno dva meseca kao igrač Toronto Reptorsa. Koliko je utakmica sjajni šuter odigrao za kanadski tim?
0
2
4
6
Koji od četvorice igrača Partizana (sadašnjih i bivših) je izabran sa najviše pozicije NBA drafta?
Tristan Vukčević
Rade Zagorac
Ognjen Jaramaz
Balša Koprivica
Koji Srbin je, pored Nikole Jokića, jedini koji je izabran u idealnu ruki petorku posle svoje prve NBA sezone?
Željko Rebrača
Vlade Divac
Nenad Krstić
Vladimir Radmanović
Nikola Jokić je svoj prvi tripl-dabl u NBA ostvario trećeg februara 2017. godine. Ko je bio protivnik Denveru na toj utakmici?
Milvoki Baks
Golden Stejt Voriors
Čikago Buls
Šarlot Hornets
Koliko je godina imao Miloš Teodosić kada je odigrao svoju prvu NBA utakmicu?
26
28
30
32
Pre Nikole Jokića, Denver Nagetsi su imali još jednog srpskog centra – daleko manje poznatog srpskoj javnosti. Kako se zove igrač koji je nastupao u Koloradu u sezoni 1995/1996?
Miloš Babić
Predrag Savović
Radisav Ćurčić
Rastko Cvetković
Koliko je igrača došlo do NBA Ol-star utakmice, a da su na draftu 2003. godine izabrani posle Darka Miličića?
dvojica
četvorica
šestorica
osmorica
0
{"name":"Koliko poznajte srpske igrače u NBA ligi?", "url":"https://www.poll-maker.com/QTE4T26NG","txt":"Koliko srpskih igrača trenutno nastupa u NBA ligi?, U reprezentaciji Srbije koja je postala svetski vicešampion u Manili igrali su dvojica igrača koji su draftovani, ali nikad nisu nastupili u NBA. Jedan od njih je centar Nikola Milutinov. Koji je drugi?, Predrag Danilović je u decembru 1996. godine imao sjajno šutersko veče u „Medison skver gardenu“, a začinio ga je obostranim provokacijama sa poznatim rediteljem Spajkom Lijem. Koliko je trojki Danilović ubacio za Majami, a da pritom nije nijednom promašio?","img":"https://www.poll-maker.com/3012/images/ogquiz.png"}